Наши разпродават имоти в Англия и се изнасят

Компании, които пренасят стоки на българите между Великобритания и България, разказва нашенец

Наши разпродават имоти в Англия и се изнасят | StandartNews.com

Българи, които живеят във Великобритания, разпродават имуществото си и се изнасят.
„Напоследък, от два-три месеца забелязвам, че българите предлагат, разпродават покъщнина плюс коли, което значи, че голяма част от тях си тръгват. Освен това говорим с компании, които пренасят стоки на българите между Великобритания и България – тировете са доволно пълни. Има все пак и някакво движение към България. Не можем да кажем, че няма хора, които си тръгват“. Това сподели в интервю за БНР сънародникът ни Струмен Паунов, който живeе във Великобритания от 16 години и има консултантска фирма там.
Като цяло обаче българите в Лондон нямат притеснения във връзка Брекзит. „Надяваме се всичките ни права да бъдат запазени, както е записано във всички споразумения между напускащата страна Великобритания и останалата част от Европейския съюз. В един развод няма как нещата да бъдат приятни и за двете страни“, коментира Паунов.
„За нас е важно, че засега до 31 декември има преходен период, който може да бъде използван от всеки да си уреда статута – да реши остава ли или си тръгва, да реши дали да дойде да учи в Англия. Трябва да се използва максимално този преходен период. Оттам нататък в резултат на преговорите ще видим дали ще бъдат въведени на 1 януари веднага визи или ще има продължение на преходния период. Това няма кой да го каже в момента“, посочи още Струмен Паунов. Според него най-засегнати и уязвими от процесите на Острова ще бъдат българите, заети в почистващия бранш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай