Наши духовници при Митрофанова. Поискаха ключовете

Какво стана на срещата?

Наши духовници при Митрофанова. Поискаха ключовете | StandartNews.com

Български духовници отидоха при руския посланик в София Елеонора Митрофанова, съобщи Нова тв, позовавайки се на сигурни свои източници.

ВИЖ ОЩЕ: Патриарх Неофит с ключово решение за Руската църква

Според тях на срещата са присъствали Втори викарен епископ Велбъждски епископ Исаак, както и четиримата свещеници определени да служат в храм "Св. Николай".

ВИЖ ОЩЕ: Митрофанова се озъби! Заканата за Руската църква

Българските духовници са поискали ключовете от храма “Св. Николай Мирликийски”, известен като Руската църква в София. Няма обаче информация да са ги получили, предаде още Нова.

На 21 септември игуменът на мисията на Руската православна църква в София архимандрит Васиан Змеев, секретарят на мисията протойерей Евгений и служител в Руската църква бяха извикани в имиграционната служба у нас. Там им бе връчено разпореждане да напуснат страната ни до 24 часа, тъй като въз основа на доклад на ДАНС представляват заплаха за националната ни сигурност.

Последва затваряне на Руската църква „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ от страна на руското Външно министерство.

“Руската църква е българска и трябва да бъде отключена”, реагира мигновено още тогава русенският митрополит Наум.

Малко по-рано днес от съобщение на Св. Синод до медиите стана ясно, че българският патриарх Неофит е назначил свещеници от София, които ще служат в Руската църква в столицата ни и ще извършват богослужение в храма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай