Митрофанова се озъби! Заканата за Руската църква

Какво щяло да предприеме руското посолство

Митрофанова се озъби! Заканата за Руската църква | StandartNews.com

"Руското посолство ще предприеме действия по отношение на църквата "Свети Николай" (Руската църква) в София в координация с Руската православна църква".

Това е заявила руският посланик Елеонора Митрофанова пред ТАСС."Всички действия по отношение на Руската църква в София ще бъдат предприети в съответствие с решението на Руската православна църква.

В момента не сме информирани, че патриарх Кирил е получил писмото на патриарх Неофит, не знаем решението на Руската православна църква", е заявила дипломатът.Посолството на Русия в България е официален собственик на църквата и разполага със съответния нотариален акт.

По-рано Св. Синод на Българската православна църква (БПЦ) съобщи, че Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е назначили духовници на работа в Руската църква в София - патриаршеското подворие на Руската православна църква в България. От БПЦ са информирали Московския и на цяла Русия патриарх Кирил за случващото се и са го помолили да отвори църквата за вярващите.

Отбелязва се, че патриарх Неофит очаква съдействието на руското посолство в България за откриването на храма и продължаването на неговата дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай