Наш моряк загина на яхта на руски олигарх

Наш моряк загина на  яхта на руски олигарх | StandartNews.com

Българският моряк Тони Колев е загинал при инцидент на яхтата "Оушън виктъри" на руския олигарх Виктор Рашников, съобщи "Пукет нюз". 33-годишният българин е бил част от екипажа на суперяхтата. Той пострадал тежко по време на вдигането на яхтената котва в района на Пукет.

Краката на българина са били почти прерязани при вдигането на яхтената котва. По-късно е починал в болницата. Разследването е довело да заключението, че инцидентът е нещастен случай.

Нещастието станало в следобедните часове в неделя край малък остров в Андаманско море, на около 100 км северозападно от Пукет, съобщават медиите в страната. Яхтата "Оушън виктъри", на която работил Колев, принадлежи на руския милиардер Виктор Рашников. Тя е най-голямата от този вид и е произведена в Италия. Нарежда се на девето място в класацията на най-големите яхти в света. От бизнес със стомана Рашников натрупал състоянието си. Той е 23-и в списъка на най-богатите хора в Русия. Рашников е бивш депутат от "Единна Русия", шеф е на съвета на директорите на Магнитогорския металургичен комбинат. През 2011 г. състоянието му се оценява на 11,2 млрд. долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай