Напрежение във Факултета. Вижте какво се случва

Близки на таксиметровия шофьор пък блокираха столичното Трето районно

Напрежение във Факултета. Вижте какво се случва | StandartNews.com

Един спор за предимство на пътя, прераснал в побой - завърши с трагедия. Починалият е 34-годишен таксиметров шофьор - негови колеги се събраха през нощта на кръстовището на "Орлов мост" и дори заплашиха с протести.

Близки на таксиметровия шофьор пък блокираха столичното Трето районно, където беше задържан 23-годишен мъж, който се е возил в засечения от таксито автомобил и поискаха да го линчуват. Високото напрежение, което предизвика този случай, провокира среща между главния прокурор и жители на квартал "Факултета", където е живял починалият Христо Трайков.

23-годишният мъж вече е обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост чрез умишлено нанасяне на средна телесна повреда, като обвинението е работно, защото резултатите от съдебно-медицинската експертиза още не са готови.

Разпитват се множество свидетели, които да изяснят всеки детайл, тъй като показанията се разминават. Братът на починалия Христо Трайков твърди, че починалият е бил нападнат от 5 - 6 души, а приятелката на 23-годишния обвиняем твърди обратното - че той е бил нападнат от таксиметровия шофьор.

БНТ записа двама свидетели, които нямат нищо общо с която и да е от страните. Ето какво ни разказаха те:

Колата, в която бил 23-годишния младеж, и таксиметровия автомобил, управляван от Христо Трайков, се засекли на кръстовището на улиците "Рибен буквар" и "Хъшове" вчера около 18.30 часа. Трайков карал таксито по улица "Хъшове", която е еднопосочна.

"Обратно на посоката на движение се движеше, другото момче идваше от другия край с колата и се засякоха. Стана проблем. Момчето, което е задържаното, си измести колата тук на тротоара. Таксиджията замина горе и си остави неговата кола. Слезе, другото момче и то слезе и се скараха, че реално са се засекли на пътя", разказа Валентин Балевски, свидетел. 

Валентин Балевски е свидетел на инцидента от самото начало до трагичния край. Мъжът дори е оказал първа помощ на таксиметровия шофьор. Свидетел става и живеещият в близкия блок Максим Иванов.

"Значи виж, за да се върне да се разправя, той отби там на наклона и се върна след това да се разправя", каза той.

"И докато другото момче, което е задържано, се опитваше да потуши нещата, т.е. той не искаше да се влиза в конфликт, не искаше да се бият, абсолютно нищо, това момче с таксито го удари в гръб с юмрук", допълва Валентин Балевски.

И двамата свидетели твърдят, че в този момент 23-годишният паднал по очи на земята, наранил си лицето, дори си счупил зъб.

"И започна да се бърше с едни кърпички, защото беше ударен, даже не му отвърна на удара", казва Балевски. 23-годишният младеж, задържан и обвинен за смъртта на Христо Трайков, е с множество наранявания по цялото тяло и счупвания в областта на лицето. Той е настанен в болница под полицейска охрана. 

Случаят породи напрежение след близките и съседите на починалия. Главният прокурор Иван Гешев увери жителите на кв. "Факултета", че прокуратурата ще си свърши работата.

"В момента се анализират доказателства, знам, че едно лице е задържано за 72 часа, единственото, което може да гарантира прокуратура, е, че ще спази закона и няма да оневини никой потенциално виновен и няма да обвини никой, който е невинен. Аз съм тук, защото ме поканиха хора от "Факултета". Казаха, че има напрежение, за съжаление, тук не трябваше да е главният прокурор, тук трябваше да са така наречените политици, които произведоха тази вълна от престъпност", каза той.

Източник: БНТ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай