Намериха обесен професорски син, издирван от 11 май

Петър Амов висял с дни в гората край Благоевград, минувач случайно открил тялото

Намериха обесен професорски син, издирван от 11 май | StandartNews.com

Обявеният за национално издирване благоевградчанин Петър Амов беше открит тази сутрин да виси обесен в местността Ловен дом. На зловещата гледка се натъкнал случаен минувач, който се обадил на телефон 112.

Според шефа на местната полиция старши комисар Николай Хаджиев тялото от доста дни е висяло на въжето в гъстата гора и затова досега не е било забелязано.

Амов е бил видян от свои роднини около обяд на 11 май на търговската улица „Тодор Александров“, зад бившия ГУМ и днешно „Ларго“ в центъра на Благоевград. Там наблизо се намира антикварна книжарница и Пепи почти всеки ден се отбивал при своя приятел антиквар, като играели с часове табла, пише monitor.bg.

Петър Амов е син на известния в града професор по физика от Югозападния университет „Неофит Рилски“ Иван Амов. Средното си образование Петър получава в Езиковата гимназия „Людмил Стоянов“. След това завършва бакалавърска степен в първия випуск на Американския университет в България. После с младото си семейство заминават за Торонто, Канада, където пребивава десет години.

Завръща се сам в България през 2011 година и отново се установява в родния си град Благоевград. Първоначално започва работа като хоноруван преподавател по английски език в Техническия факултет на Югозападния университет, но се отказва поради заболяване. Съпругата и дъщеря му - Марина и Ивета, остават в Канада. 

„Пепи е разведен с жена си, но това не го промени така, както стана след смъртта на татко му през януари тази година. Изведнъж стана изплашен, несигурен, колеблив и много мълчалив, споделя с болка неговият връстник и приятел от ученическите години Димитър Кочев. - С брат му Велизар също сме големи приятели.

Той отдавна живее и работи в Канада, през януари си дойде за погребението на баща им и си замина. С двамата пихме кафе на 16 януари. Брат му Велизар е съвсен различен, Пепи е много чувствителен. Преди 10 дни му звънях, за да се видим, но телефонът му беше изключен“, сподели още приятелят му Димитър.

Според него Петър е от няколко години трудоустроен, имал е заболяване в кръста, но напоследък е работил по заместване като учител по английски в гимназията по строителство, бившия Строителен техникум. Живее сам с майка си. На Димитър Кочев Пепи е  показвал снимки на дъщеря си, която сега е на 19 години, много е хубава. Разказвал му е, че в Торонто е карал такси, но след 10 години е решил да се върне, каза още приятелят му Димитър Кочев.

Предполага се, че Петър е изпаднал в депресия и сам е посегнал на живота си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай