Наградихме хората, с които Стара Загора се гордее

С днешната си инициатива искаме да кажем нашето огромно благодаря на лекари, дарители, учители, каза главният редактор на „Стандарт” Славка Бозукова

Наградихме хората, с които Стара Загора се гордее | StandartNews.com

Старозагорците, които бяха и остават на първа линия в битката с коронавируса, бяха отличени на тържествена церемония на „Стандарт” в Града на липите. С нея завърши дискусията Заедно срещу кризата”. Инициативата е своеобразно продължение и надграждане на инициативата на „Стандарт” – Моят град – 10 причини за гордост, 10 причини да остана в него. С днешната си инициатива искаме да кажем нашето огромно благодаря на лекари, дарители, учители, каза главният редактор на „Стандарт” Славка Бозукова.

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи отличието на офталмолога доц. д-р Димитър Джелебов. В коронакризата той не само лекуваше, но дари предпазни облекла в момента, когато имаше най-голям дафицит от тях. Министър Караниколов отличи и петролна компания „Зара”, един от дарителите по време на извънредното положение.

Пет екипа на община Стара Загора бяха на разположение на възрастните, самотни и трудноподвижни хора през цялото време на извънредното положение. Те всеотдайно  изпълняваха поръчки за закупуване на лекарства и храни. В същото време пък пекарни „Петраки“ даряваха ежедневно по над 100 хляба и закуски на самотни възрастни и трудноподвижни хора. Наградите им връчи Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика.

Зам.-председателят на НС Емил Христов отличи “Вистеон България“, която дари близо 30 компютъра на децата, които не разполагат с устройства, за да могат да са част от онлайн обучението. Народният  представител от ДПС Халил Летифов връчи отличието на център „Брат за брата”, който съвместно с Община Стара Загора организира кампания в помощ на хора останали без доходи заради пандемията.

Наградите за още две фирми дарителки „Аякс“ и „Армира” - за безусловната им и всеотдайна подкрепа, както и за активната им гражданска позиция в извънредна ситуация, връчи Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции. „Ел Контрол“ и „Алианс - ДН“, също направили дарения за Стара Загора, бяха отличени от Бойко Таков, изпълнителен директор на Агенцията за малки и средни предприятия и Момчил Ройнев, изпълнителен директор на Агенцията за експортно застраховане.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров награди емблематичната Старозагорската опера. Областният управител Гергана Микова връчи отличието на държавен куклен театър Стара Загора, която доказа, че и в най-трудни времена не спира за мисли за най-малките – децата. Наградите за Драматичен театър „Гео Милев“, Регионален исторически музей Стара Загора и Къща-музей „Гео Милев“ бяха дадени от народните представители Маноил Манев, Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, които заедно с колегите им Емил Христов и Халил Летифов увериха, че когато става въпрос за Стара Загора винаги работят заедно, независимо че са от различни партии

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай