На морето се запънаха! Какво обявиха на съседите

Твърди се, че у нас остава най-евтино

На морето се запънаха! Какво обявиха на съседите | StandartNews.com

Тазгодишната морска ваканция ще струва с 30% по-скъпо, а любителите на луксозните хотели ще трябва да се бръкнат с по още 40-50%, разкриват туроператорите.

Все пак от бранша разкриват, че изобилстват ранните резервации за Черноморието. По този начин туристите не само си осигуряват място от рано, а се надяват да бъдат подминати от очакваното поредно поскъпване, което се задава в разгара на сезона.

Туристическите агенции отчитат, че предварителните резервации са скочили с поне 20% в сравнение с периода преди пандемията.

На 1 май Гърция откри официално новия туристически сезон. В началото на май започват и първите резервации в турските морски курорти. Усилена подготовка за сезона тече и по родното Черноморие. Някои хотели дори вече отвориха врати и посрещнаха първите си гости.

Въпреки скока на цифрите родните хотелиери уверяват, че морето у нас излиза най-евтино в сравнение с Турция и Гърция. Освен това уверяват, че предлагат продукт на ниво, който по никакъв начин не отстъпва на този на колегите им.

Така например в Гърция цените са поносими през май и септември, но в разгара на сезона всичко скача двойно. Халкидики вече се пълни, а резервации за разгара на сезона има в излишък. В Санторини увеличават охраната по сигурността на туристите.

В Турция сезонът вече тече – първите чартъри тръгнаха от 20 април, но вече има пълни хотели. Там увеличението на цените е между 5 и 50% като средното поскъпване е с около 15-20%, отчитат туроператорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай