На косъм от трагедия! Говорят пожарникарите, спасили Костинброд

Пламъците бяха огромни, каза един от тях

На косъм от трагедия! Говорят пожарникарите, спасили Костинброд | StandartNews.com

Пожарникарите, спасили Костинброд от голяма трагедия след вчерашната катастрофа с цистерна и последвалия пожар, разказаха подробности за инфарктния инцидент. 

„Пламъците бяха огромни, а температурата беше много висока. Успяхме да реагираме бързо. Мисля, че се справихме много добре”, каза пред Нова телевизия Иво Кръстанов от РДПБС-София.

„Огънят беше много голям вече. Веднага си построихме линии - гасителна, водоснабдителна, започнахме гасенето веднага", допълни негов колега.

"При тази обстановка е малко по-сложно, защото в съобщението беше предадено, че гори цистерна с 20 тона гориво и се е взривила", посочи друг.

Едно от най-трудните неща в ситуацията е бил фактът, че инцидентът е станал на натоварено кръгово движение и районът е трябвало да се отцепи бързо. 

"Такива произшествия се овладяват трудно, защото налице имаме 20 000 литра дизелово гориво, разхерметизирана цистерна, постоянен теч на гориво, висока температура и интензивно горене”, обясни комисар Георги Иванов, директор РДПБС-София. "С техните правилни действия и това, което свършиха, се постигна този положителен резултат. Неминуемо това доведе до предотвяратяването на един по-голям инцидент в Костинброд", изтъкна той.

"Шофьорът беше излязъл от камиона, иначе трябваше и него да го вадим. Беше се уплашил", обясни Кръстанов. 

Цистерната се е блъснала в стълб с електрическо табло, кабелите от които паднали върху нея и от късото съединение тя се е взривила, посочи той. При взрива горивото се разляло и това довело до опасна ситуация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай