На барикадите се въоръжавали с камъни и бутилки

Протестиращите връзвали кофи за смет със синджири, преместили пейки и кашпи

На барикадите се въоръжавали с камъни и бутилки | StandartNews.com

Протестиращите на барикадата на Орлов мост се запасявали с камъни и бутилки като помежду си говорели, че ще ги използват срещу полицаите, ако се опитат отново да вдигнат блокадата им или срещу всеки, който е нежелан на протеста им. Това разказа гл. инспектор Красимира Стоядинова от "Охранителна полиция" към СДВР на извънреден брифинг тази сутрин.

ВИЖ ОЩЕ: Пак барикади, градският транспорт ги заобикаля

Протестиращите направиха барикади на Орлов мост, връзваха кофи за смет със синджири, преместваха пейки, кашпи и други паркови елементи на платното, каза Стоядинова. Тя подчерта,  че вече става въпрос за плътни и солидни барикади, които не позволяват преминаването на линейки, пожарни и други коли със специален режим на движение.

ВИЖ ОЩЕ: Ново пет! Пейки вместо палатки на кръстовища

Протестиращите категорично отказали да разговарят с полицията. Имаше много жени, което допълнително ограничи възможностите да бъде използвана сила, каза Стоядинова. И допълни: „Предстои да продължим разговорите. Единствената цел е да възстановим обществения ред и движението на градския транспорт. Уважаваме правото на протест на всички граждани, но призоваваме протестите да бъдат мирни и да не пречат на останалите хора.”

ВИЖ ОЩЕ: Голият катерач на Витоша във вихъра на протеста

Арестувани снощи не е имало.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай