Пак барикади, градският транспорт ги заобикаля

Протестиращите натрупаха кофи за боклук, кашпи и пейки по кръстовищата

Пак барикади, градският транспорт ги заобикаля | StandartNews.com

София пак осъмна блокирана. Демонстрантите подновиха снощи барикадите в центъра на града и възстановиха палатковите лагери, които в ранните часове на петъчния ден бяха премахнати от органите на реда.

Цяла нощ шепа протестиращи на Орлов мост и пред Ректората очакваха полицията отново да дойде и да раздигне барикадите им, но униформените не се появиха. Протестиращите натрупаха кофи за боклук, кашпи и пейки около новите си палатки. Автобусите и тролеите на Орлов мост завиват обратно.

ВИЖ ОЩЕ: Ново пет! Пейки вместо палатки на кръстовища

На Ректората на Софийския университет няма палатки, но протестиращите оставиха пейки, кръстовището към момента също е затворено за движение. На площад "Независимост" палатките и тентите са преместени на тротоара, но движението също е затворено.

Протестът пак смени маршрутите на градския транспорт в столицата. С променен маршрут са автобусни линии: 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11.

Варна също осъмна блокирана. След кратък конфликт с органите на реда демонстрантите отново са препречиха булевард „Мария Луиза“ пред сградата на общината. Първоначално полицаите се бяха наредили в жива верига, за да не допуснат протестиращите на пътното платно, но накрая протестиращите успяха да преминат и да блокират движението.

Нова блокада пробваха и в Пловдив, но след преговори между зам.-шефа на полицията Димитър Събчев и един от подбудителите на протеста Асен Костов, се постигна консенсус хората да преминат през подлеза до площад "Съединение". Така протестиращите достигнаха до сградата на прокуратурата, където след кратък престой шествието продължи по обратния път до Община Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай