На 24 май. Денков даде знак на учителите

Няма нищо по-силно от знанието, каза министърът

На 24 май. Денков даде знак на учителите | StandartNews.com

„Няма нищо по-силно от знанието и нищо по-вдъхновяващо от творческия дух“. Това послание отправи просветният министър академик Николай Денков в официалното си обръщение за 24 май.

ВИЖ ОЩЕ: Денков с подарък за учителите. Вдига заплатите

„Днес се прекланяме пред великото дело на светите братя Кирил и Методий, на които дължим не просто нашата азбука, а нашето национално самочувствие. Благодарение на тях се гордеем, че сме различни и неповторими, че сме сред първопроходниците на европейската цивилизация. От нашите общи усилия днес зависи да запазим стратегическото място на България не само в културно-историческото наследство, но и в настоящето и бъдещето на Европа“, обяви Министерство на образованието.

„През изминалите две години на тежки изпитания Вие, учителите и университетските преподаватели, доказахте своята отдаденост към мисията на съвременни просветители, за което Ви дължим дълбок поклон. Вярвам, че и занапред заедно ще работим за постигане на общата ни цел – по-качествено образование на следващите поколения българи. По пътя към нея със сигурност ще има трудности, от всички нас ще се изискват още повече усилия и енергия, но това няма да ни спре. Защото носим отговорност за бъдещето на България“, допълва Денков.

„Признателни сме Ви и за това, че вдъхновявате младите хора да поемат по вълнуващия път на науката. Поздравявам всички продължители на светлата мисия на Първоучителите за съхраняване и разпространяване на българския език, българската култура, духовност и традиция. Докато Ви има, ще я има и България, защото „народността не пада там, дето знаньето живей!“, казва още Денков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай