Събота,

На 24 май. Денков даде знак на учителите

От: СТАНДАРТ -
1985
На 24 май. Денков даде знак на учителите
A
A
A

„Няма нищо по-силно от знанието и нищо по-вдъхновяващо от творческия дух“. Това послание отправи просветният министър академик Николай Денков в официалното си обръщение за 24 май.

ВИЖ ОЩЕ: Денков с подарък за учителите. Вдига заплатите

„Днес се прекланяме пред великото дело на светите братя Кирил и Методий, на които дължим не просто нашата азбука, а нашето национално самочувствие. Благодарение на тях се гордеем, че сме различни и неповторими, че сме сред първопроходниците на европейската цивилизация. От нашите общи усилия днес зависи да запазим стратегическото място на България не само в културно-историческото наследство, но и в настоящето и бъдещето на Европа“, обяви Министерство на образованието.

„През изминалите две години на тежки изпитания Вие, учителите и университетските преподаватели, доказахте своята отдаденост към мисията на съвременни просветители, за което Ви дължим дълбок поклон. Вярвам, че и занапред заедно ще работим за постигане на общата ни цел – по-качествено образование на следващите поколения българи. По пътя към нея със сигурност ще има трудности, от всички нас ще се изискват още повече усилия и енергия, но това няма да ни спре. Защото носим отговорност за бъдещето на България“, допълва Денков.

„Признателни сме Ви и за това, че вдъхновявате младите хора да поемат по вълнуващия път на науката. Поздравявам всички продължители на светлата мисия на Първоучителите за съхраняване и разпространяване на българския език, българската култура, духовност и традиция. Докато Ви има, ще я има и България, защото „народността не пада там, дето знаньето живей!“, казва още Денков.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички