Петък,

Денков с подарък за учителите. Вдига заплатите

От: СТАНДАРТ -
12810
Денков с подарък за учителите. Вдига заплатите
A
A
A

Голям подарък за учителите обяви просветният министър акад. Николай Денков навръх 24 май. Вдига им заплатите.

ВИЖ ОЩЕ: На 24 май. Денков даде знак на учителите

Следващата календарна година със сигурност ще актуализираме заплатите на учителите, подчерта министърът. Направено е достатъчно, за да има средства за увеличаване на заплатите, допълни той.

Учебните програми ще бъдат актуализирани за началото на новата учебна година тази есен, потвърди министърът. Новите учебници ще отнемат повече време, но основата им са новите учебни програми, допълни той.

Акад. Денков коментира и промените в матурите за зрелостниците. От една страна точките създават проблем за тройкаджиите, от друга - има по-голям шанс за тези, които могат да се подготвят по-добре. Този, който се готви за 6, има по-добри условия, обясни акад. Денков.

Промените, които правим са насочени към адаптиране на програмите към нещо по-разбираемо за учениците и родителите, заяви акад. Денков. В началото на септември всички родители ще видят какво ги чака, каза още министърът.

В много случаи и учители и ученици казват, че съдържанието не е ясно подбрано, академично поднесено е, в много случаи при прехода от интегрални към по-специфични дисциплини изведнъж се губи усещането, че това е цял наратив и от там децата се загубват, обясни министърът.

Този академичен стил затруднява и децата, и родителите. Затова сега в прегледа на програмата водещи са учителите, за да преценят кое е разбираемо, кое не е, подчерта акад. Денков.

По думите му, аргументите против започването на учебната година по-рано от 15 септември, са неубедителни.

Честит празник на всички българи. Това е празникът, който ни обединява - без съмнение, каза още министърът.

Ние действително сме променили историята на Европа и трябва да се гордеем, подчерта той.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията