Мъж преживя неочакван кошмар! Цяла нощ заклещен в тръба

Наложило се да разкопаят с багер, за да го извадят

Мъж преживя неочакван кошмар! Цяла нощ заклещен в тръба | StandartNews.com

Пловдивчанин, който се прибирал към дома си снощи, пропаднал в пластмасова тръба, оставена за отводняване. Инцидентът е станал близо до стадиона в кв. Коматево, съобщиха за "Марица" от пожарната служба. 

Човекът е бил заклещен повече от 11 часа в тясното и дълго пространство, с вдигнати нагоре ръце. Правил е опити да излезе сам, но тъй като тръбата е тясна, дълга и гладка, не успял. Не е имало и кой да му окаже помощ, тъй като мястото е отдалечено от жилищните постройки. 

Ранобудна пловдивчанка, която тази сутрин разхождала кучето си, чула виковете му и веднага позвънила за помощ. 

В акцията по спасяването се включили два екипа огнеборци, екип на Спешна помощ и ВиК. Безценна е била помощта на съобразителен и отговорен жител на кв. Коматево, който пристигнал с багера си и разкопал пространството около тръбата, за да помогне на огнеборците.

Тръбата била прерязана, спасителите направили гръдна връзка и извадили заклещения мъж. Медиците установили, че по човека има само леки охлузвания. 

Мъжът изказал горещи благодарности на оперативния дежурен по град- гл.инспектор Веселин Брадистилов, огнеборците от Втора служба: Атанас Апостолов, Марин Ташев, Николай Малинов и Георги Петров и на колегите им от сектор СОД- Димитър Тренчев, Николай Димов, Георги Диманов и Красимир Добранов.

Пловдивчанин падна в тръба, остана заклещен цяла нощ

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай