Много мрачна прогноза за мигрантите. Тревогата расте

Обучението на 1200 граничари ще отнеме 3 години, каза Петър Тодоров

Много мрачна прогноза за мигрантите. Тревогата расте | StandartNews.com

Много мрачна прогноза за мигрантите направи бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров. От следващия месец натискът рязко ще се увеличи.

ВИЖ ОЩЕ: Истината за мигрантите. Агенцията за бежанците се обади

След като има случаи на побоища в София значи има проблем с бежанците. Проблемът с бежанците продължава да съществува и ескалира. Проблемът е главно от 2014 г., но последните години се задълбочи. В момента се наблюдава временно намаление на мигрантския натиск, но това е свързано с климатичните условия. Ще видите, че от следващия месец нататък рязко ще се увеличи натискът отново. Проблемът е в това, че се връщат от Европа безшумно и инконгито, коментира за БНТ Тодоров.

"Домовете, в които са настанени бежанците в София са със свободен режим. През деня нямаме право да ги задържаме. Около домовете за бежанци трябва да има засилено полицейско присъствие", каза Петър Тодоров.

Според него ще отнеме поне 3 години в подготовката и обучението на 1200 граничари, които да се изпратят на границата.

"Тъй като един конкурс протича за поне 6 месеца, обучението също е 6 месеца, а за съжаление капацитетът на нашите обучителни центрове е малък. Над 500 са незаетите бройки в СДВР, но проблемът е, че няма желаещи за конкурсите", каза Тодоров.

По времето, в което Петър Тодоров беше главен секретар на МВР имаше опит Петьо Петров-Еврото да бъде заловен, но това не се случи.

„За мен не успяхме да го заловим, защото изтече информация. 15 минути преди да влязат колегите, той е бил там, където трябваше да го заловят. По това време имаше няколко подобни случая", подчерта той.

Бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров заяви, че не разполага с информация Мартин Божанов-Нотариуса да е бил сътрудник на МВР. По думите му - съпругата на Нотаруиса е била назначена с външен конкурс в ГДБОП, което не е редовна практика.

"Изненадващото е, че е била назначена с външен конкурс, което е прецедент и не е правено. Начинът, по който е отстранена води до нейното връщане впоследствие", обясни още Петър Тодоров.

"За мен Нотариуса беше убит, защото някой се притесни, че може да се разприказва", заяви още той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
тхб
преди 1 месец

кабинетен специалист наблягащ на количество не на качество гранична полиция се намира в 18 век

Откажи
Димо
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи