Сряда,

Младежите на ДПС в акция за деня на почистването

От: Рачо Рачев, сн. Фейсбук -
A
A
A

Водещата младежка политическа организация у нас се включи в Световния ден на почистването, съобщиха от офиса на евродепутата от ДПС Илхан Кючюк.

Структури на организацията от цялата страна инициираха почиствания в своите региони. Заради създалата се ситуация, предизвикана от COVID–19, председателят на младежите от ДПС Илхан Кючюк призова по-рано днес във своя фейсбук профил всички желаещи да се включат в кампанията, чрез малки семейни акции за почистване и облагородяване на места близо до дома и любимите кътове за отдих.

Евродепутатът взе участие в кампанията на World Clean Up Day от град Дулово, където с още симпатизанти и доброволци дадоха добрия пример и почистиха кътчета в града.

Историята на Световния ден за почистване води началото си от малката европейска държава Естония, където през 2008 г. 50 000 души, обединени с една обща цел, се заемат да изчистят цялата страна само за пет часа. Днес World Clean Up Day е гражданско движение, обединяващо 180 държави и милиони хора по целия свят за почистване на планетата в един ден.

Години по-късно простият акт на почистване се превърна в сила, която свързва хората и групите, които иначе никога не биха мечтали да работят за една и съща цел. Гражданско общество, правителства и глобални корпорации, жени в Саудитска Арабия, хора, които се противопоставят на войната в Йемен и Сирия, мюсюлмани, евреи, индуси и християни, мъже и жени, деца.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички