Мистерията се заплита. Кметът на Якоруда се държал странно

Близките му били притеснени за него

Мистерията се заплита. Кметът на Якоруда се държал странно | StandartNews.com

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов, който беше открит мъртъв в колата си, се е държал странно през последните дни. Това споделят негови близки, съобщиха от Прокуратурата.

ВИЖ ОЩЕ: Защо се самоуби кметът на Якоруда? Версиите!

„През деня с него са говорили роднини и служители на общината. От няколко дни се е държал по-различно, видимо е бил притеснен и затворен. В един момент е изключил телефона си”, заяви на брифинг прокурорът Костадин Чилев, предаде Нова тв.

ВИЖ ОЩЕ: Първи разкрития за смъртта на кмета на Якоруда

От Прокуратурата поясниха, че не са установени следи от присъствието на друг човек в колата, където е открито тялото. По телефона му са намерени две дупки, които приличат на следи от куршуми.

ВИЖ ОЩЕ: Областният управител на Благоевград проговори за кмета на Якоруда

„Всички находки сочат към самоубийство. Разбира се, работи се и по други версии. Извърша се оглед в дома му. Оръжието, намерено в автомобила, е негово. Имал е разрешение за притежанието му", поясни Чилев.

ВИЖ ОЩЕ: Шок! Самоубил ли се е кметът на Якоруда

Нуредин Кафелов бе дългогодишен кмет на Якоруда и оставяше впечатлението, че ще е несменяем. Напоследък обаче той бе притиснат от правораздаващи институции и КПКОНПИ, които проверяваха множество сигнали срещу него, включително и такива свързани с конфликт на интереси, предаде pirinsko.com.

Проверките вървели в неприятна за Кафелов посока. Казват, че се очаквало да има обвинения по много от сигналите. Това вероятно е отключило състояние на временна депресия и той е натиснал спусъка - това е основната версия.

Проверява се обаче дали кметът не е бил заплашван и склонен към фаталното решение. Тази вечер темата е най-коментирана в Пиринско, а хората, които познават Кафелов са изумени и не могат да повярват, че сам е посегнал на живота си, писа още pirinsko.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай