Министър Вътев е в Словения. Кои фирми води на Агра

Кога се открива изложението

Министър Вътев е в Словения. Кои фирми води на Агра | StandartNews.com

В словенския град Горня Радгона днес започва 61-вото издание на международния селскостопански и хранително-вкусов панаир "АГРА", информира БТА. 

Българският министър на земеделието и храните Кирил Вътев ще участва в официалното откриване, а Министерството на земеделието и храните ще се включи с национален щанд, съобщиха от МЗХ.

Тази година ще се представят петима изложители от нашата страна. Това са производителите на мед и пчелни продукти ЗП "Начо Иванов" и "Здравко Аврамов"; на млечни изделия - "Ел Би Булгарикум" ЕАД и ЗП "Иван Нечев", и на етерични масла ЗП "Петър Симеонов", информираха от Посолството на България в Словения на фейсбук страницата си.

Тяхната продукция може да бъде разгледана до 31 август на щанд № 504 в зала С3 на панаирната площадка - в непосредствена близост до този на Индия като страна партньор.

Общият щанд се организира под егидата на МЗХ.

"Много съм горда, че България ще се представи на такова високо ниво на нашето изложение", коментира извънредният и пълномощен посланик на Словения Н. Пр. Наташа Бергел по време на среща с министър Вътев в края на миналия месец у нас.

Бергел посочи, че сътрудничеството между двете държави е много добро, като има още възможности за задълбочаване на двустранните отношения.

Официалното посещение на министър Вътев в Словения е по покана на министъра на земеделието, горите и храните на Република Словения Ирена Шинко, уточниха от МЗХ.

Международното изложение "АГРА" представя най-новите технологии на производство, отглеждане и преработка чрез презентиране на водещи световни марки в земеделската и горската техника, както и в оборудването за хранително-вкусовата промишленост. Изложението предоставя възможност за излагането на висококачествени култури, хранителни продукти, ястия и вина, включвайки и семинари за програмите за опаковане, модерното земеделско строителство, инструменти и оборудване, климатичните техники и използването на възобновяеми енергийни източници. Това сподели Министерски съвет при одобрението на участието на страната ни в събитието.

През 2022 г. изложението "АГРА" привлече 1750 изложители от 31 страни, които представиха своите продукти на площ от 70 800 кв. м. пред около 100 000 посетители.

През 2024 г. България ще бъде страна партньор на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти "АГРА", като това ще бъде популяризирано от страна на организаторите и по време на тазгодишното събитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай