Министър обяви голяма промяна с визите

Ето какво следва

Министър обяви голяма промяна с визите | StandartNews.com

Междуведомствена група с участието на Министерството на туризма (МТ) ще работи за опростяване на процедурите и съкращаване на сроковете за издаване на туристически визи. Предвижда се цялостно дигитализиране на процеса до 2025 г. 

Това съобщи българският министър на туризма Зарица Динкова на среща с турския министър на културата и туризма Мехмет Ерсой в Лондон. Информация за разговора им беше разпространена от Министерството на туризма.

По думите на Динкова е важно България и Турция да работят заедно за подобряване на транспортната свързаност между двете страни чрез по-ефективното използване на ежедневната експресна влакова връзка между Истанбул и София и с редовни полети по линията София-Истанбул. "Облекчаването на пътуването между двете държави, значително ще повиши броя на турските туристи", смята Мехмет Ерсой.

На срещата са обсъдени също практиките на двете страни в областта на професионалното образование и възможните мерки за насочване на повече млади към реализация в сферата на туризма.

Предстои да бъдат обмислени и възможности за сътрудничество в областта на зимния туризъм чрез съвместни проекти за привличане на туристи от съседни държави на Балканския полуостров, а на следващ етап - и от по-далечни пазари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай