Минеков вади "Труд" от сградата на редакцията

Блъсков: За наемане на помещенията сме се явявали на конкурс

Минеков вади "Труд" от сградата на редакцията | StandartNews.com

Вестник "Труд" трябва да освободи помещенията в сградата на Министерството на културата, в която се помещава редакцията им. Това се случвало по заповед на министъра на културата Велислав Минеков, става ясно от сайта на изданието.

Оказва се, че помещенията са необходими на МК, защото там трябва да бъде настанен Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН).

Според медията обаче причината изгонването е забавяне с плащането на наема. "Ползвайки формално клаузи от наемния ни договор, Минеков изпрати писмо, в което цитира заповед за опразване на помещенията в сграда на Министерство на културата, които ползваме на основание на договори за наем, сключени след законно проведени и спечелени конкурси за наемане от ведомството", пише главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков.

Минеков обаче дава за пример наемите в района, които са много по-високи. "Наемът не е определен от Министерството на културата, той се е случил на редовно проведен конкурс на министерството, на който има и други участници“, настоява Блъсков.

Той е сключил два 10-годишни договора за наем с Министерството на културата, единият е от 2012 г., другият - от 2015-а. „Една трета от наетата площ не може да се използва, защото покривът й тече и вътре всичко се руши. Пращали сме 5 писма до Министерството на културата и 5 години не можем да ползваме тази площ поради тази причина. Но си й плащаме наема", допълва Блъсков за „24 Часа“. Вестникът наистина се е забавил да плати, минали са два месеца, след което са получили първото писмо от Министерството и веднага на другия ден са се издължили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай