Метро през 20 минути в новогодишната нощ в София

Ще се движат и четирите линии на нощния автобусен транспорт, но ще са с променени маршрути заради концерта "Сцена под звездите", който ще е на пл. "Княз Александър I"...

Метро през 20 минути в новогодишната нощ в София | StandartNews.com

Метрото в София ще работи през нощта срещу 1 януари, както и част от градския транспорт. Влакчетата по двете линии на софийското метро ще се движат на интервал от 20 минути в новогодишната нощ. На 40 минути пък ще са тези, които обслужват разклоненията на първата метролиния - към летището и към бизнес парка. Това се разбира от празничното разписание на градския транспорт на сайта на Столичната община.

Ще се движат и четирите линии на нощния автобусен транспорт, но ще са с променени маршрути заради концерта "Сцена под звездите", който ще е на пл. "Княз Александър I". Промяната е, че се закриват спирките, който са в близост до площада, а автобусите ще заобиколят по "Дондуков".

В новогодишната нощ ще се движат трамваите, обслужващи линиите №5, 7, 8, 12, 18, 20 и 22, тролеите - 1, 2, 4 и 9, както и автобусите по линии №83, 85, 102, 213, 285 и 310.

Заради концерта ще бъде затворен за движение участък по бул. "Цар Освободител" и улиците "Аксаков", "Г. Бенковски", "Княз Александър I" и "Леге" до 6 ч. на 1 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай