Melexis дарява храни за 17 800 лева на „Доброто идва в Младост“

Дарението ще бъде разпределено на няколко етапа

Melexis дарява храни за 17 800 лева на „Доброто идва в Младост“ | StandartNews.com

Melexis България, глобална инженерна компания и световен лидер в сферата на микроелектрониката, съвместно с Експект, инженерна компания за тест оборудване в сферата на микроелектрониката и Икспектис, избраха да подпомогнат борбата с минимизирането на последиците от COVID-19 в България, като се включат в дарителската кампанията „Доброто идва в Младост“.

Инициатор на кампанията е кметът на район „Младост” СО арх. Стефан Стефанов. Инициативата представлява обособяване на „дарителски кошници“, съдържащи списък с дълготрайни хранителни продукти, необходими за всяко домакинство. Те ще бъдат разпределени между 300 нуждаещи се в община Младост, сред които хора в неравностойно положение; хора със специфични потребности; деца без родители; самотни възрастни хора; самотни майки; хора, останали без доходи и средства да изхранят семейства си.

Трите компании правят корпоративно дарение на стойност 7 300 лева за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост. В допълнение на това, служителите им даряват своите ваучери за храна на стойност 10 500 лева, за да допринесат за каузата.

Дарението ще бъде разпределено на няколко етапа, като първият стартира в края на месец май с доставка на хранителни продукти на стойност 3 952 лева. Първата доставка се осъществи със съдействието на магазини МЕТРО Кеш енд Кери България, които също се включват в подкрепа на инициативата с дарение на хранителни продукти на стойност 2 500 лева.

Повече информация за кампанията за набиране на дарения „Доброто идва в Младост“ можете да намeрите тук: https://bit.ly/2X8EIF9

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай