Медицинският университет с референдум за окупацията

Медицинският университет с референдум за окупацията | StandartNews.com

София. Студентите в Медицинския университет ще гласуват на референдум дали да започнат окупация на учебното заведение. Изпълнителният съвет на Студентски съвет обяви, че референдумът ще се проведе в два поредни дни в сряда и четвъртък. На него студентите ще отговарят на въпроса „За или против окупациите на университети сте като форма на протест?". На този въпрос студентите ще имат два варианта за отговор – „ЗА" или „ПРОТИВ".

Всеки студент, който иска да гласува в ''студентския референдум'' трябва да представи студентски книжка или друг документ, доказващ, че е учащ в Медицински университет – София

Бюлетините ще бъдат преброени публично в петък, като студентите канят и медиите да следят.

„Членовете на Студентски съвет към Медицински университет – София разбираме своята отговорност да изразяваме коректно мнението на колегията. Ето защо залагаме на демократичността при вземането на решения и оформяне на позиции. Заявяваме своята воля и при други важни за студентската общност събития да търсим пряко чрез „студентски референдум" колегите с цел постигане на истинското студентско представителство, към което се стремим", се казва в решението на Студентския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай