Майката на Даная разплака България. Написа писмо

Омерзително и болезнено е да чета нелепи обяснения от лекари, казва тя

Майката на Даная разплака България. Написа писмо | StandartNews.com

Източник: бТВ

Майката на починалата Даная с отворено писмо до медиите.

Омерзително и болезнено е да чета за пореден път неверни твърдения и нелепи обяснения от лекари за смъртта на детето ми. Това каза майката на починалата Даная Кулева – Ани Стоянова. То е в отговор на друго такова от Пирогов, което беше разпространено по-рано през деня, предаде бТВ.

Според Стоянова подписалите не са били компетентни да вземат животоспасяващи решения за Даная, тъй като не са били запознати с хематологичния ѝ статус. Жената посочва още, че се опитват „чрез агресивна самозащита да намалят обществения натиск за изясняване на случая“.

Ани Стоянова определя и като невярно твърдението на Пирогов, че основното хематологично заболяване на покойната ѝ дъщеря е било Дефицит на фактор VII. „Това НИКОГА не е бил основно заболяване на Даная. Основното ѝ хематологично заболяване беше имунна тромбоцитопенична пурпура. То беше активно лекувано и овладяно до постъпването й в „Пирогов“, допълва тя.

Тя отново припомня, че дефицитът на фактор VII е бил вторичен заради кръвозагуба, а наличието му може да се компенсира с терапия с медикамент, който „Пирогов“ не са имали.

„Взех лично от ИСУЛ медикамента NovoSeven поради липсата му в „Пирогов“. Странно е от „Пирогов“ да продължават да отричат този факт, тъй като е лесно доказуем“, казва още Ани Стоянова.

В писмото си тя оборва и оспорва един след друг важните моменти от отвореното писмо на „Пирогов“.

„Хвърлянето в публичното пространство на високопарни думи и внушения, подписани с професионални титли и с логото на най-голямата спешна болница в България, не може да има друга цел освен защита на репутацията. Но не помага да се намерят честните отговори на всички важни въпроси, които поставям. Не помага и да бъде направен обективен анализ на видимите пропуски и нередности в организацията на болницата. За да бъдат по-малко починалите деца при случаи като нашия - на предотвратима смърт“, допълва Стоянова.

Тя определя обвиненията срещу себе си, че търси „постигане на лични цели“ като „дълбок цинизъм“.

15-годишната Даная почина през пролетта на 2023 г. Близките ѝ решиха да дарят органите ѝ. С бъбреците на момичето двама души получиха шанс за нов живот, а 17-годишно момче вече вижда благодарение на нейните очи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи