Майката на блъснатата от автобус Али с трогателно послание

130 души дариха кръв за момичето

Майката на блъснатата от автобус Али с трогателно послание | StandartNews.com

Над 100 души откликнаха на призива да дарят кръв за борещото се за живота си в 17-годишната Александра Нинова.

В петък вечерта тя беше блъсната от автобус в столичния квартал "Люлин". Апелът за помощ тръгна от социалните мрежи в събота. Буквално часове след това напълни двора на Националния център по кръводаряване в София. Необходимата кръв беше събрана още на обяд, съобщи dir.bg.

Пирогов благодари на кръводарителите, какво ги призова

В София дарилите са над 130, има дарили и извън столицата, написа в профила си в социалната мрежа Аделина Банакиева, която първа разпространи молбата на родителите на Александра да бъде дарена кръв.

"Към всички споделили поста-призив за кръводаряване за 17г Али, пострадала при ПТП с участието на автобус на градския транспорт в кв Люлин. Към всички съпричастни и най-вече към десетките които днес мръзнаха и дариха освен кръв, но и почивният си ден, за да отидат и да чакат да им бъде взета кръв за непознато дете. Към всички които ми звъняха и писаха и помолих да не ходят да даряват, защото центъра за кръводаряване и без това изнемогваше от липса на персонал. В София дарилите са над 130, има дарили и извън столицата. Респект и благодаря. Това е от майката на Александра", написа Банакиева и публикува трогателен пост на майката на Александра.

"Тези думи са благодарността на една майка, чието дете се бори за живота си. Благодаря на всички лекари и специалисти от Детска реанимация в Пирогов, които денонощно поддържат искрата живот в дъщеря ми! Благодаря на всички приятели и познати, които веднага ни потърсиха, за да помогнат в бедата! Благодаря на хората, които организираха даряването на кръв за Али! От сърце благодаря на всички, които посветиха изключително мразовития неделен ден на живота на нашето дете и чакаха, за да дарят кръв за нея! Благодаря на всички, които се молят за Али и я споменават с обич и топлота! Мили хора, вярвам, че вашата помощ, вашата обич и вяра ще върнат Али към живота! Яна Алексиева, майка на Али"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай