Пирогов благодари на кръводарителите, какво ги призова

Спешната болница се нуждае от още кръв

Пирогов благодари на кръводарителите, какво ги призова | StandartNews.com

Екипът на болница „Пирогов“ отправя своята огромна благодарност към всички кръводарители, които днес се отзоваха на апела за спешно кръводаряване.

Над 100 души днес се наредиха днес пред спешната болница, за да дарят кръв за спасяване на ударено от автобус 17-годишно момиче.

Ужас в "Люлин"! Автобус блъсна 17-годишно момиче

В момента разполагаме с достатъчно количество кръв и кръвни продукти, но отчитаме и факта, че нуждите на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ продължават да остават високи!

Призоваваме гражданите да запазят позитивната енергия, генерирана в обществото, в резултат на апела за доброволни кръводарители, като продължават да даряват кръв за нуждите на болница „Пирогов“ през цялата предстояща седмица в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София. Само така можем да гарантираме, че ще бъдат избегнати нови критични ситуации, които да налагат отправянето на апели за спешно кръводаряване, казват от лечебното заведение.

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ изпраща своята признателност и към екипа на Националния център по трансфузионна хематология в гр. София, без чийто усилия и отдаденост на каузата, успехът на тази кампания би бил невъзможен!

Нека всички желаещи лица, които искат да помогнат на болницата, да дарят кръв в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. Братя Миладинови №112 в работното време на центъра от понеделник до петък между 08:00 и 18:00 часа с прекъсване между 12:00 и 13:00 часа

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай