Майкъл Дъглас блести на Киномания

Мат Деймън и Майкъл Дъглас в "Зад свещника"

Майкъл Дъглас блести на Киномания | StandartNews.com

София. Отличеният с три награди "Еми" "Зад свещника" на Стивън Содърбърг е сред хитовите заглавия на Киномания 2013. Филмът, чиято премиера беше в Кан през май, донесе първата награда "Еми" в кариерата на Майкъл Дъглас.

На церемонията в Лос Анджелис той грабна приза за най-добър актьор за превъплъщението си в ексцентричния пианист Владиу Валентино Либерачи, който е един от най-популярните изпълнители през 60-те и 70-те години на миналия век.

Сюжетът проследява бурната шестгодишна връзка между легендарния музикант и доста по-младия му любовник Скот Торсън (в ролята Мат Деймън) във времена, когато хомосексуализмът е абсолютно табу. Филмът се фокусира не толкова върху живота на Либерачи, колкото върху противоречивата му личност и сложните отношения между него и партньора му.

"Зад свещника" е само едно от чисто новите заглавия в киномаратона, стартиращ на 14 октомври. Организаторите от НДК отново ще покажат най-доброто от световното кино с над 50 заглавия, разпределени в няколко секции. Програмата включва и нов модул - "Живот като на кино", който представя биографични ленти. Специално място в селекцията е отделена за Робърт Де Ниро по случай неговия 70-годишен юбилей, както и на творчеството на големия Фредерико Фелини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай