Мая Манолова и 250 деца боядисаха 1000 яйца

„Идеята е децата да се научат да вярват и да правят добро, защото това е християнството“, каза Манолова

Мая Манолова и 250 деца боядисаха 1000 яйца | StandartNews.com

На Велики четвъртък омбудсманът Мая Манолова заедно с над 250 деца от 10 столични училища и 5 детски градини боядисаха 1 000 яйца на площад „Света Неделя“. Събитието бе част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която общественият защитник организира за четвърта поредна година в подкрепа на българските пенсионери.

„Идеята е децата да се научат да вярват и да правят добро, защото това е християнството“, каза Мая Манолова.

По-късно с литийно шествие вече готовите яйца бяха занесени от учениците до социалната кухня в двора на църквата „Св. Св. Кирил и Методий“, където от 17 декември м.г. до Великден, институцията на омбудсмана, заедно с много партньори даваше топъл обяд на средно 700 души.

„Това са социално слаби хора, които са изпаднали в беда. Това са предимно възрастни хора. Днес децата дадоха знак, че добротата, съпричастността и любовта са част от нашето ежедневие. Важно е да възпитаваме децата си именно по този начин, да правят добро, да вярват в доброто, да бъдат заедно, да се чувстват от една общност, да уважават и да обичат възрастните хора. Да са готови да подадат ръка на човек, който е в беда“, каза омбудсманът.

Боите, с които се нашариха яйцата, са дарение от фирма „Весаче“ ЕООД за каузата „Спаси икона“, чрез която малчугани от неделните училища помагат на свои онкоболни връстници. Яйцата предостави безвъзмездно фирма „Джиев“ АД, партньор на институцията на обществения защитник в редица благородни инициативи. А за доброто настроение през цялото време се грижи обичаният от малчуганите Бате Енчо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай