Тревожна ситуация с бежанците на турската граница

Жандармерията ще остане на границата колкото е необходимо

Тревожна ситуация с бежанците на турската граница | StandartNews.com

Ситуацията с бажанците на българо-турската граница е тревожна, но МВР е мобилизирало достатъчно ресурси, за да гарантира сигурността на страната. Към момента, с изключение на няколко единични опита, няма кондстатирани нарушения. Няма опити за масово преминаване на бежанци“, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

В момента е зает под 20 на сто от капацитета на центровете за мигранти, има достатъчно места, за да приемем бежанци, ако е необходимо, каза още Маринов.

Заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов и началника на Гранична полиция Светлан Кичиков той инспектира ГКПП Капитан Андреево и провери готовността на граничните полицаи и подкрепленията от жандармерия за действие при необходимост.

Жандармерията ще остане на границата колкото е необходимо, допълни Маринов.

"Натискът от мигранти за годината към България е в пъти по-нисък, няма място за тревога", каза шефът на Гранична полиция Светлан Кичиков.

България, Гърция и Турция са в постоянен контакт заради кризата с бежанците. Засега няма арестувани каналджии, каза главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Основният натиск от мигрантите, които са на турска територия, е насочен към Гърция. Там е имало сблъсъци с гръцката полиция и жандармерия. Според неофициална информация, гръцките власти са използвали сълзотворен газ, за да спрат стотиците бежанци, които турските граничари са допуснали в ничията зона между двете държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай