Марешки: Има лекарства, не се запасявайте

Периодично свършват определени медикаменти на един производител, фармацевтичната индустрия се стреми да няма празнини, каза той

Марешки: Има лекарства, не се запасявайте | StandartNews.com

"В по-голямата си част става дума за презапасяване, което е абсолютно ненужно, но има и реекспорт, който е законен, но е неморален". Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" лидерът на Воля Веселин Марешки.

"Периодично свършват определени медикаменти на един производител, фармацевтичната индустрия се стреми да няма празнини", допълни още той. "Системата работи и успява да задоволи нуждите на хората, но хората се подлъгват и някой път се получава по-голяма търсено от нормалното. Това се случва и когато няма COVID", убеден е лидерът на Воля.

 "Пазарът е добре наситен и можем да отговорим на нуждите на българските граждани", категоричен бе той.

 "Реагира се сравнително адекватно на COVID-19. Не трябва да се пристъпва към мерки за тотално затваряне, защото ще фалират бизнеси и ще останат много хора без доходи", изрази мнението си Марешки за предприетите мерки. "Към днешната дата мерките са възможно най-добрите. Здравната система е много по-подготвена от пролетта.", сигурен е той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай