Манолова събира храни за кампанията „Купи и сподели“

Храните са за възрастните хора, които ностават без надбавка върху великденските си пенсии

Манолова събира храни за кампанията „Купи и сподели“ | StandartNews.com

От 11.00 часа в столичния магазин на търговската верига „Билла“ на бул. „България“ омбудсманът Мая Манолова ще участва в събирането на хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка върху великденските си пенсии. Това съобщиха от пресофиса на омбудсмана.

Инициативата цели да набере трайни пакетирани храни (олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и др.) за възрастни хора и е част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която омбудсманът организира за четвърта поредна година.

Клиентите на магазина ще могат да оставят купените продукти като дарение в специално поставените за целта на изхода колички, брандирани с логото на кампанията.

41 магазина в 13 града на страната се включват в благотворителната кауза – това са най-големите търговски вериги в страната „Билла“, „Кауфланд“ и „Лидл“, като към тях се присъединяват и регионални супермаркети - „Т маркет“, „Bulmag“, „Слънчеви лъчи“, „Вилтон“, „Славекс“, „Вирея Лом“, „Боруна“ и „Тик-Так“. Магазините, които участват в инициативата „Купи и сподели“ по градове и часове, са публикувани тук.

Доброволците на „Великден за всеки“ са: от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Национален алианс за работа с доброволци (гр. Пловдив, гр. Кюстендил и гр. Стара Загора), Национално сдружение „Младежки глас“ (гр. Бургас, гр. Стара Загора), 50 деца - членовете на „Организацията на Българските скаути“ (гр. Варна и гр. Шумен), ЕГ „Васил Карагьозов“ от гр. Ямбол, Фондация П.У.Л.С. (гр. Перник), Общински ученически клуб „Екология и опазване на околната среда“ (гр. Лом) и младежи от група „отГОворните“ (гр. Горна Оряховица) оказват съдействие на всички, решили да подкрепят инициативата. Като доброволци в „Купи и сподели“ се включват и местните обществени посредници от гр. Шумен - Иван Капралов и от гр. Стара Загора - Надежда Чакърова - Николова.

Кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ може да бъде подкрепена и с финансови средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст:

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай