Любим доктор проговори за кошмара с уличната дупка

28 часа няма реакция от общината

Любим доктор проговори за кошмара с уличната дупка | StandartNews.com

Бившият здравен министър, анестезиологът д-р Мирослав Ненков, пострада в неделя при пропадане в дупка на тротоара на ъгъла на столичния бул. "Васил Левски" и ул. "6-и септември". Той разказва, че часове след инцидента въпросната дупка не е била обезопасена, въпреки сигнала до 112.

„Неочаквано неприятна ситуация. Не съм си мислил, че такова нещо може да ми се случи – на мен или на който и да е. Разхождайки се по булевард „Васил Левски”, виждам капак от кофа за боклук на земята. Правя опит да го отместя с крак, за да не се спъне някой. И изведнъж се усещам как падам на земята. Много силно изживяване за мен”, разказа в ефира на „Здравей, България” анестезиологът д-р Мирослав Ненков.

По думите му единия му край е пропаднал в дълбока дупка. „Въобще не стигнах до здрава опора. Дупката е със сигурност над метър дълбока. Някой се опитал да обезопаси с капак за кошче образувалата се на тротоара дупка”, подчерта той.

Доктор Ненков заяви, че се е обадил на спешния телефон 112. „Обясних каква е ситуацията и ми бе казано, че веднага ще бъде предаден сигнала. Два часа по-късно нищо не беше направено. Обадих се отново на 112 и ми казаха, че са предали сигнала. След това се обадих на дежурен телефон в Общината. На него една много любезна дама ми каза, че ще предаде сигнала. Два часа по-късно отново нищо не се случи и аз отново се обадих на номера в Общината. Там същата дама ми каза, че сигналът е предаден. Междувременно получих на личната си поща три имейла, че сигналът е приет, сигналът се обработва. Това не е лошо, че има някакъв вид обратна връзка. Но тя не би стоплила по никакъв начин незрящият човек или бабата, която би паднала в дупката след мен. Не зная защо, но на Общината ѝ отнеха 28 часа, за да обезопаси дупката на тротоара”, подчерта анестезиологът.

Той беше категоричен, че няма да заведе дело за неимуществена вреда срещу Общината. "Това дело ще го спечеля. А парите, които ще ми бъдат платени, няма да бъдат удържани от този, който се е мотал толкова време, за да направи това обезопасяване", категоричен е доктор Ненков.

От Общината посочиха за Нова тв, че под компрометирания тротоар преминават "множество мрежи на различни експлоатационни дружества, които са сигнализирани, за да предприемат незабавни действия за възстановяване на тротоарната настилка".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай