Лятото бавно се завръща, ето къде се очаква да вали дъжд

Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, в София - около 22°

Лятото бавно се завръща, ето къде се очаква да вали дъжд | StandartNews.com

Облачността ще намалее до ясно време, най-късно това ще стане в източните райони. Ще духа слаб запад-северозападен вятър.

Денят ще бъде предимно слънчев. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно в източните райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб и умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - временно до силен вятър от северозапад. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, в София - около 22°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в следобедните часове, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но след обяд ще отслабне до 1-2 бала, късно вечерта и по южното крайбрежие.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 9°.

До средата на седмицата ще остане сравнително хладно за юли, с предимно северозападен вятър, умерен, в Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина във вторник все още временно силен. Ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще има купеста облачност, във вторник вероятността за превалявания е много малка, в сряда на отделни места в източните и планинските райони ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в отделни райони до 31°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай