Лошо - напрежението между институциите е на ръба

Това твърди бившиятшеф на ДАНС Цветлин Йовчев

Лошо - напрежението между институциите е на ръба | StandartNews.com

Очевидно напрежението между институциите е стигнало критична точка, което е лошо за страната. Това каза за предаването "Това е България" на Радио "Фокус" Цветлин Йовчев, бивш заместник-министър председател, министър на вътрешните работи, председател на ДАНС.

"Не бих си позволил да спекулирам за това дали са автентични записите или не. Предстои това да се установи. От там нататък трябва да се направят съответните изводи.

Независимо какъв ще е резултатът от тази проверка, нещата, които се случиха, са толкова отвратителни, че е трудно да се коментират. А дали министър-председателят е бил обект на наблюдение, аз имам усещането, че това е дело на хора от близкото му обкръжение", коментира той.

Цветлин Йовчев каза още, че развитието на конфликта ще е в ущърб на обществото и ще има ефект върху националната сигурност. Напрежението в политическата система се предава на хората, добави той и обясни, че няма разделено общество, което да е успяло.

Дублирането на организации в дългосрочен план ще даде негативни резултати, коментира още Йовчев по повод създаването на т.нар. "втора НСО".

Не бива да се правят промени на парче. Опитът за решаване на конюнктурен проблем с промяна в системата води до затрудняване на функционирането ѝ, смята той.

Само си представете, че за едно и също събитие трябва да присъстват охранявани лица, които са избрали да бъдат охранявани от различни структури, какви затруднения може да създаде това. Не е ясно, коя ще е структурата, която ще поеме охрана на периметъра, контрол на достъпа и т.н.", обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай