Неделя,

Левон Хампарцумян с тревожна прогноза за кредитите

От: СТАНДАРТ -
9384
Левон Хампарцумян с тревожна прогноза за кредитите
A
A
A

Тревожна прогноза за кредитите направи топ банкерът Левон Хампарцумян.

"Жилищните кредити ще поскъпват плавно. Това е нещо нормално. Депозитите ще започнат да бъдат доходоносни. Може да очакваме и едноцифрена инфлация, но за по-дълго време.", коментира финансистът в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Той добави, че бързият кредит е най-удобният, но и най-скъпият вид кредит. Когато някой реши да живее на бързи кредити, започва да става проблем.

"Банките са финансовата инфраструктура на обществото. В момента имаме достъп до парите си 24/7. Това не става просто така. Има много системи, които трябва да работят постоянно. Тези неща искат разходи. Това, което държи цените нормални е да има конкуренция. Между банките има конкуренция, но има разходи, които трябва да направят и ги карат да вдигат цените", каза финансистът, обяснявайки защо се повишават таксите, които банките събират.

"Инфлацията означава, че има повече пари, отколкото стоки и услуги. Трябва да има конкуренция и някои, който да следи за качеството, за да има действащ пазар. Ако се съберат сто производителя, ще могат да предлагат качествени неща на по-високи цени", каза още Левон Хампарцумян.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com