Лекари доброволци преглеждат деца бежанци

Лекари доброволци преглеждат деца бежанци | StandartNews.com

София. Лекари от Александровска болница преглеждат деца в бежанския център в кв. „Военна рампа" в столицата. Екипът от педиатри, детски офталмолози, хирурзи и спешни медици се включват в инициативата „Направи добро", организирана съвместно от лечебното заведение и Организацията на евреите в България „Шалом".

На място са осигурени линейки, оборудвани с необходимата за диагностициране апаратура, а нуждаещите се от лечение бежанци ще бъдат настанявани в болницата. Повечето регистрирани проблеми на децата се дължат на сезонните настинки, както и на преживения стрес от войната, обясниха специалистите.

От „Шалом" обявиха, че ще дарят лекарства и очила на нуждаещите се, а всички прегледани в центъра деца ще получат и лакомства.

По предварителни данни във „Военна рампа" са настанени 350 деца на бежанци. В помощ на специалистите от Александровската болница работят и доброволци от еврейската организация, както и петима студенти по медицина, информираха от лечебното заведение.

Миналата събота екипите посетиха бежанския център „Враждебна", където бяха прегледани 135 деца и 25 възрастни със сериозни заболявания. 82 от децата получиха лекарства, а 12 - очила. Всички лекарства, необходими за възрастните, бяха осигурени от болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай