Легендарен генерал изкара уникални факти за Алексей Петров

Какво каза бившият шеф на баретите

Легендарен генерал изкара уникални факти за Алексей Петров | StandartNews.com

Легендарен наш генерал изкара уникални факти за Алексей Петров

Поръчката за Алексей Петров е от някой властови център, който има възможности - не  казвам, че е от България. Отнася се за много пари, каза ген. Красимир Петров, бивш шеф на баретите, по "Нова телевизия".

Според него подготовката в тази гориста местност, където става убийството, не е било за ден-два. Съществува руска винтовка - пушка снайпер, която от 2 км може да те уцели, обясни ген. Петров.

По думите на генерала Алексей Петров е бил с най-много ум, разсъдък и визия за бъдещето от баретите. Навремето още при Йордан Соколов се прави анкета кой да оглави звеното и така е избран ген. Красимир Петров. По-късно той разбира, че Алексей Петров е повлиял на този избор.

Навремето прякорът му бил Алексей Дервянной (Дървения).

В един момент Алексей Петров заявил: "Аз за жълти стотинки на тази държава няма да работя. Уменията, които имам, ще ги реализирам навън", разказва ген. Петров по Нова тв. Така той става един от създателите на Съюза на бившите барети - структурата, която се подвизава на басейна "Спартак", пише novini.bg.

Като шеф на баретите ген. Красимир Петров е работил с Пламен Галев, Златко Баретата, Ангел Христов. В един момент му предложили неговото подразделение да си партнира с момчетата от охранителния бизнес и така да бъде смазана конкуренцията. Генералът категорично отказал, като твърди, че онези момчета "много здраво бъркаха в меда".

"Властен, държеше неговото да се изпълнява и с когото контактуваше, държеше, че е над другите, че ги превъзхожда", обясни ген. Красимир Петров за Алексей Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай