Култов Борисов! Думите за мача и Орбан

Какво каза лидерът на ГЕРБ за скандала

Култов Борисов! Думите за мача и Орбан | StandartNews.com

Верен на своя стил, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи още едно култово изказване.

Срам! С моя приятел Орбан… Те се пошегуваха вече с нас, че България, след като свърши мандатът на моето правителство, дори туристическа ваканция на семейство не може да се организира, камо ли футболен мач", коментира бившият премиерБойко Борисов, по повод сагата с евроквалификацията България - Унгария, която бе преместена от София в Пловдив, а след няколко дни върната обратно на “Васил Левски”.

"Футболът и спортните състезания са направени, още олимпиадите в римско време, за публиката. Да, тя затова отива там, затова е направено - да си изпуснат емоциите", продължи Борисов.

"Едните крещят, други - викат, радват се, псуват. Всичко това се прави на стадиона. Затова усещането да ходиш на стадиона и да гледаш по телевизията е различно. Всички държави изпадат в кризи, футболни имам предвид, с по-слаби или по-силни футболисти, поколения трябва да се съберат. Това може да се прости.

Паднали са, ядосваме се… Но да лишиш от публика с някакви мотиви - това вече е недопустимо. Затова казах, че е срам. И след това да тръгнеш по градовете да търсиш стадион, за да заложиш новите кметове да поемат целия този риск, също не е правилно. Казах и на кмета на Пловдив, и на кмета на Кърджали, че не може да има състезание без публика.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай