Криминални лица от БОЕЦ окупират Орлов мост

Тихомир Валериев Василев и Георги Борисов Георгиев имат криминални регистрации

Криминални лица от БОЕЦ окупират Орлов мост | StandartNews.com

Истината лъсна. Криминално проявени са в първите редици на протеста и палатките на Орлов мост.

Двете лица от блокадата на Орлов мост, които рано тази сутрин отказаха да преговарят с представителите на Столичната община и на СДВР за облекчаване на трафика в София, се оказаха с криминални регистрации, установи репортерска проверка на Dariknews. Местната власт ги увещаваше да пропуснат поне колите на две градски линии, за да се придвижат хората, но получиха категоричен отказ, докато не получат исканите оставки.

Въпросните окупатори на кръстовището се оказаха Тихомир Василев и Георги Георгиев от приближеното на банкера Цветан Василев сдружение БОЕЦ. Двамата охотно даваха интервюта в ефира на трите национални телевизии сутринта, като се заканваха, че няма да свалят блокадата на ключовото за София кръстовище.

"Протестът е за това, за да причини неудобство", упорстваха двамата.

Тихомир Валериев Василев е с криминална регистрация по член 172 б от Наказателния кодекс, научи Dariknews. Текстът от кодекса гласи, че “който без съгласието на притежателя на изключителното право използва в търговската дейност марка, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право, или използва географско означение или негова имитация без правно основание, се наказва с лишаване от свобода до 5 години и с глоба до 5 хиляди лева“. Василев е попаднал в полезрението на правоохранителните органи, защото е бил хванат да продава ментета на световноизвестни модни марки на пазара в "Люлин". През миналата година му е повдигнато и обвинение от прокуратурата заради продажбата на тези ментета.

Със съвсем прясна криминална регистрация е и Георги Борисов Георгиев, по-известен като "личния БОЕЦ" на укриващия се в Белград Цветан Василев. През май тази година Георгиев бе  задържан от органите на ОДМВР-Видин и също се сдоби с криминална регистрация. Георгиев има обвинение и за хулиганство и причиняване на леки телесни повреди още през 2019 г., повдигнато от Видинската районна прокуратура, след като нападна журналистически екип на Канал 3. Нападението бе извършено на 5 юни 2019 г. във Видин, а на Георгиев бе наложена мярка за неотклонение “подписка”.

Двамата са сред блокадажиите на кръстовището, които пречат на хора с увреждания и на пенсионерите да се придвижат с градския транспорт, а на останалите столичани - да отидат навреме на работа. Заради отнетото право на движение стотици граждани затрупаха Столична община със сигнали, че са осуетени гражданските им права.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай