Край на високите градуси, студът настъпва

Край на високите градуси, студът настъпва | StandartNews.com

Край на високите температури. От днес започва застудяване и най-вероятно 15 януари ще бъде последният по-топъл ден за януари. Средиземноморски циклон, който ще се образува над Италия, ще окаже влияние върху времето у нас.

Днес се очаква силен вятър по родното Черноморие. През деня температурите ще са между 5 и 10 градуса. Ще има превалявания от дъжд, на места и от сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°. В крайните северозападни райони дъждът ще преминава в сняг.

През уикенда ни очакват валежи от сняг. По-сериозна зимна обстановка ще има в неделя, когато се очаква да се образува по-голяма снежна покривка.

Следващата седмица ще дойде с доста по-студено време и минимални температури сутрините ще варират между 15 и минус 17 градуса. Дневните температури пък ще са между минус 3 и минус 7 градуса.

В събота дъждът ще преминава в сняг, а валежите в нощта срещу неделя ще са обилни. В Западна и Централна България те ще бъдат от сняг, а над изток - от дъжд, който в неделя бързо ще премине и там в сняг, сочи прогнозата на Sinoptik.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай