Кой прибира парите. Фалшивите книжки в Румъния

Цените са от 200 до 7500 евро

Кой прибира парите. Фалшивите книжки в Румъния | StandartNews.com

По румънските пътища се движат десетки шофьори с фалшиви книжки, съобщава в своя разработка по темата Диджи24. Медията цитира данни от полицейски разследвания, които показват, че подкупите започват от 200 евро и стигат до 7500 евро на човек. Тези, които прибират парите, са или представители на органите на реда, или инструктори. В някои ситуации хората, които получават фалшива шофьорска книжка, дори не знаят да четат.

В Арад тарифите варират между 200 и 400 евро. В Сучава подкупът достига 1500 евро. Диджи24 отбелязва, че градът, разположен в Северна Румъния, се е превърнал във „фабрика за удостоверения“ и коментира, че десетки хора са пратени на съд от прокурорите на Националната дирекция за борба с корупцията.

Медията съобщава за случаи, в които някой диктува отговорите на въпросите от листовките на кандидата за шофьорска книжка, а на практическия изпит полицаи му помагат по маршрута. Диджи24 цитира разследващите, които твърдят, че тези, които не са платили, са водени по по-трудни маршрути, за да се "провалят" по-лесно на практическия изпит, предава БТА.

Междувременно в четвъртък (15 февруари) петима полицаи от звеното за разрешителни за управление и регистрация на превозни средства в община Арад, включително главен комисар, бяха изпратени на съд от прокурорите на Националната дирекция за борба с корупцията за вземане на подкуп. Според разследващите те са прибрали до 400 евро за измама на практическите изпити. Полицейските служители не могат да обосноват произхода на суми между 300 000 леи и 206 515 евро, предават румънските медии. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Христо
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи