Четвъртък,

Ковач от Банско се оплака, че е бит от жандармеристи

От: Стандарт -
411
Ковач от Банско се оплака, че е бит от жандармеристи
A
A
A

Жители на Банско се събраха на протест след сигнал за жандармерийско насилие в града, съобщиха БиТиВи и Нова телевизия.

Ковачът Радослав Сарафов твърди, че на връщане от работа в нощта срещу събота е бил бит от представители на жандармерията. Сарафов, който е известен в града с професията си на ковач, потърси телевизионните екипи. В момента Сарафов се чувства добре, има болки, но е без сериозни наранявания.

"Оставих колата си в цеха и тръгнах да се прибирам пеша. Колеги ми звъннаха, че ще ме приберат с кола. Спрях се, за да ги изчакам. До мен имаше кола на жандармерията. Отвори се задният прозорец и отвътре човекът попита: "Какъв си ти, бе?". Аз отговорих и ми се каза още: "Разкарай се, изчезвай веднага!", разказа Сарафов.

Той обяснил, че ще изчака колегите си, но жандармеристите му отговорили, че им пречи да работят.

"Моята реакция беше: "Какво да ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата". Явно това нещо ги провокира по някакъв начин. Излезе човек от шофьорската врата и директно ме изрита в коляното. Паднах на земята и започнаха да ме ритат", разказа ковачът.

Пристигналите негови колеги подали сигнал до спешния телефон. Сарафов твърди, че именно те са станали причината служителите на реда да спрат с агресията. "Ако ги нямаше, сигурно щяха да ме смелят. Аз бях на земята и ме мачкаха", добави той. Мъжът посочи, че не са му поискали лична карта, а за ситуацията няма и съставен протокол.

"После дойде екип полицаи - много културни и възпитани момчета, които попитаха какво се случва. Те ми потърсиха лична карта - нормално. И това беше. Срещнахме се с адвоката и отидохме в полицията, за да пишем жалба", обясни Сарафов.

Той посочи, че не познава служителите на жандармерията, които твърди, че са го нападнали. От полицията обясниха, че започва вътрешна проверка по случая, за да се изясни дали служителите на жандармерията са превишили правата си.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички