Костадинов влезе с бутонките. Инфарктен закон

Иска нещо невиждано за медиите

Костадинов влезе с бутонките. Инфарктен закон | StandartNews.com

 

Докато политиците от първите две политически сили си разменят ултиматуми, лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов внесе проект за Закон за чуждестранните агенти, чиято цел е да изсветли финансирането на медиите и тяхната собственост.

На трибунка през залата в парламента той е трябва да се наложи законов ред, който да доведе до изсветляване и прозрачност както на собствеността на медиите, така и за финансиране на обществени организации, партии, фондации, граждански сдружения и всичко останало.

Имаме нужда от яснота по този въпрос и смятаме, че с нашия законопроект това ще се случи. Надяваме се да не се случи това, което стана в Грузия – излязоха точно американските агенти да протестират. По този начин те самите се осветляват”, заяви Костадинов.

В обществото валят обвиненията за това, че някоя партия, фондация, медия или обществена организация прокарва чужди интереси срещу заплащане. Крайно време е да стъпим на основата, която ни дава ЕК. В момента тя започва процедура по приемането на директива, която да регламентира работата на чуждите агенти в Европейския парламент, добави лидерът на партията.

Костадинов коментира и патовата политическа ситуация. Той заяви, че българският парламент се делигитимира, защото не прави необходимото, а именно - да заседава.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай