Коронавирусът уби прочутия билкар д-р Тошков

Той се изолирал и се лекувал с билки, но това не помогнало

Коронавирусът уби прочутия билкар д-р Тошков | StandartNews.com

Вирусът COVID-19 е довел до смъртта на един от най-известните билкари в България - д-р Милко Тошков. Лечителят, който от години опитваше да помага на хората със силата на природата, не успя да помогне на самия себе си, съобщава "168 часа".

Според близки на известния лекар веднага щом разбрал, че е заразен с вируса, той се изолирал у дома и започнал да се лекува с билки. Малко повече от седмица след това състоянието му започнало да се влошава. Накрая все пак решил да потърси помощ и бил приет в реанимацията на една от столичните болници. Лекарите направили всичко по силите си, за да спасят Тошков, но организмът му не успял да се справи с болестта, уточнява вестникът.

Именно заради опасността от развитието на усложнения, лекарите винаги призовават да се потърси тяхната помощ, ако пациентът усети, че положението се влошава.

Д-р Тошков приживе казваше, че навремето се е отчаял от затрудненията си да лекува пациентите с техниките, които е научил в дебелите медицински книги и затова е потърсил силата на заобикалящата ни природа. След като завършва медицина, той се връща в родния Чепеларе, за да помага на съгражданите си. Мнозина са излекувани, но мнозина си тръгват, без да получат лек за болката и отчаянието. Тогава според собствените спомени на д-р Тошков в продължение на 5 години той започва да обикаля в Родопите, за да събира рецепти от старите хора за лечебни отвари. На свой ред изучава билките и експериментира с тяхното комбиниране, така че да бъде извлечен максимален ефект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай