Коритаров обяви Апостола за убиец

Веднага след скандалното изказване на Георги Коритаров социалната мрежа закипя от възмущение

Коритаров обяви Апостола за убиец | StandartNews.com

Журналистът Георги Коритаров сравни Апостола на свободата с осъдения за убийството на български студент Джок Полфрийман. С уговорката, че съзнава, че думите му ще прозвучат еретично, Коритаров обяви, че Левски също е извършил убийство.

"Когато стана дума, че жълтопаветната интелигенция си била закачила един убиец на ревера, българската нация е закачила на своя национален ревер като гордост човек, който е убил ратайче, за да опази българска национална кауза - Апостола на свободата Васил Левски. Не само че е извършил убийство, той е осъден на смърт не защото е бил революционер, а по настояване на граф Игнатиев заради убийство", скандализира Коритаров. Кощунствения паралел с българската светиня Коритаров направи, провокиран от реплика на Петър Волгин, който констатира, че за съжаление, в случая с Полфрийман, пуснат от съда предсрочно, ясната обвързаност между съдийския състав и НПО е подразнила обществото. Двамата журналисти бяха гости на „Неделята на Нова“, където коментираха актуалните теми на седмицата - пускането на австралиеца от мигрантския център в Бусманци и расисткия скандал след мача с Англия.

"Това, което силно ме притеснява в цялата тази история - това е, че една голяма част от българската жълтопаветна интелигенция реши да сложи на своето знаме Джок Полфрийман. И когато ти си слагаш на знамето един човек, който е убил друг човек, това говори твърде зле за хората, които го правят", заключи журналистът. Волгин уточни, че под "жълтопаветна интелигенция" има предвид някои журналисти и НПО, които се финансират от "Америка за България" и са "сложна амалгама от хора, които служат на интереси, които не са български". Веднага след скандалното изказване на Георги Коритаров социалната мрежа закипя от възмущение. "Гнусно, Коритаров...", написа психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница в Нови Искър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай