Контрапротест скочи на Мая Манолова

Била е дълго време депутат, да е направила нещо

Контрапротест скочи на Мая Манолова | StandartNews.com

Контрапротестиращи се появиха пред Министреския съвет. Тяхното недоволство беше насочено срещу лидера на движението “Изправи се.БГ” Мая Манолова. Тя се включи в демонстрацията на така нареченото „Отровно трио“ - част от антиправителствените протести, които продължават вече 124 дни.

Като Иван Георгиев се представи лидерът на контрапротестната проява. Според него точно Мая Манолова, която има дълъг стаж като депутат, няма право да протестира с искане за по-добро здравеопазване, защото в парламента е имала възможност да направи всичко необходимо да има такова в България.

Георгиев беше категоричен, че е несъстоятелно да се твърди, че няма PCR тестове, след като всеки ден се правят хиляди такива.

Идването на групата от около 20-30 контрапротестиращи изненада организаторите на основния протест, като донякъде изненада и полицията. Дори за малко се стигна до вербален сблъсък  - виковете „Оставка“ и „Затвор“ по  адрес на премиера Бойко Борисов, получаваха отговор с друг вик – „Бойко“, както и сериозни освирквания към хората, които подкрепят Мая Манолова и тези, които бяха дошли, благодарение на „Отровното трио“.

След 13:00 часа  всичко се успокои, като групата от контрапротестиращи се разотиде и полицията направи всичко възможно това да се случи бързо.

Хората, които организираха протестната проява с разпъването на легла и поставянето на лекарски престилки и слушалки, като символ на хаоса в здравната система, също се разотиват.

По-рано, преди идването на контрапротестната група, Мая Манолова и екипът и заявиха още две протестни прояви, които ще се проведат утре.

Едната е пред централата на ВиК оператора в столицата, която се намира в центъра  - в бившият ЦУМ според Мая Манолова, а другата ще бъде от 18:00 часа пред здравното министерство.

Пред „Хоризонт“ адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ обясни, че самото трио все още не е организирало следващата си протестна проява, но съвсем скоро ще я обяви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай