Извънредна новина за дрона край Тюленово

Говори командирът на Военноморските сили

Извънредна новина за дрона край Тюленово | StandartNews.com

Имаше основателни съмнения и предположения на специалистите от флота, че вътре в дрона има специални датчици, които биха довели до самовзривяване при опит за отварянето му.

Това съобщи командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов във връзка с откритото летателно устройнство с взрив, което заседна на скалите край Тюленово, предаде "ДарикНюз".

"Поради тази причина водолазният екип преди да вземе решение за преместването на дрона на по-безопасно място за взривяване, извърши щателен оглед включително и под вода, за наличие на кабели и въжета, които биха могли да го активират при преместване“, разясни той.

„Бяха изпълнени абсолютно точно всички правила и процедури при унищожаване на такъв тип устройства. Мога да заявя категорично, че водолазите действаха правилно, по начин, по който да съхранят живота, както своя така и на всички останали“, заяви командирът на ВМС, който наблюдава националното водолазно учение с международно участие „Тритон -2023“.

Контраадмирал Кирил Михайлов благодари на водолазите, които извършиха взрива и изтъкна, че досега Военноморските сили на България не са се сблъсквали с такъв тип импровизирано устройство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай