Колоездачи тръгват из България, променят движението

Обиколката ще започне на 1 юли минути след 12 часа от центъра на столицата

Колоездачи тръгват из България, променят движението | StandartNews.com

От 30 юни до 5 юли ще се проведе 68-то издание на Колоездачната обиколка на България. Поради тази причина в дните от 1 до 5 юли се налага временна организация на движението в определени участъци от Републиканската пътна мрежа и е възможно да има временни затруднения в придвижването на останалите участници в движението по пътищата.

Обиколката ще започне на 1 юли минути след 12 часа от центъра на столицата, след това колоната ще се отправи по Самоковско шосе до Боровец, а около 14 часа състезателите ще преминат през Костенец, Белово и Пловдив, като финишът се очаква да е 17 часа пред Парк-хотел „Санкт Петербург“.

На 2 юли основното трасе е Пловдив-Троян. Стартът се очаква да бъде даден около 14 часа от детелината на АМ „Тракия“. От там състезателите поемат към с. Труд, с. Баня, Карлово, Кърнаре и Троян и финализират към 17 часа в балканския град.

Третият етап е предвиден за 3 юли с основното трасе Троян-Сливен. Той започва от 12 часа, а маршрутът е Троян-Габрово-прохода Шипка-Казанлък-Мъглиж-Гурково-Сливен. Финалът е около 17 часа пред общината в Сливен.

Четвъртият етап е на 4 юли със старт около 14.30 часа от центъра на Сливен и колоната ще се отправи към Бургас. Маршрутът, по който ще се движат колоездачите, е през Лозенец-Айтос-Ветрен и Бургас. Финалът се очаква към 17.30 пред общината в Морския град.

Последният етап е на 5 юли с основен маршрут Карнобат-Габрово. Трасето е през Венец-Лозенец-Сливен-Шипка и Габрово. Стартът ще бъде даден към 12 часа, а финалът се очаква към 17 ч.

Точна информация за часовите диапазони и временните ограничения по определените трасета, по които ще се движи колоната, ще бъдат подавани от организаторите и съответните ОДМВР, на чиято територия преминава състезанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай