Колко родители се съгласиха да тестват децата им

91% искат присъствено обучение

Колко родители се съгласиха да тестват децата им | StandartNews.com

91% от родителите на деца от 1-ви до 4-ти клас в 119-о СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ са заявили желание до 12:00 ч. днес обучението да се провежда присъствено. 14 на сто обаче не разрешават тестване на децата за Covid-19.

Това  съобщи директорът на училището Диян Стаматов, който е и предсдеател на работодателите в просветата (сдружението на школските директори б. ред).  По думите му, на 10 ноември (сряда) след тестване присъствено ще се обучават 424 ученици от 119-о СУ, а 67  ще учат електронно. Дистанционно обучаващите се ще гледат в реално време това, което се случва в класната стая, поясни Стаматов пред БНР. Но не всяко училище има техническата възможност за това.

Очаква се притесненията у родителите постепенно да намалеят и по-нататък във времето всички деца да бъдат в класните стаи, прогнозира Диян Стаматов. По думите му през последните 4 дни образователната система е под напрежение и за това вина имат министрите на образованието и на здравеопазването.

Тестовете са пристигнали в 119-о СУ, потвърди директорът. Утре ще бъде проведена демонстрация пред учителите. От тях само един е отказал да участва в тестването преди учебните занятия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай