Кметът на София проговори за космическата заплата. Обяснението

Обяви, че ще продължава да я дарява

Кметът на София проговори за космическата заплата. Обяснението | StandartNews.com

Кметът на София Васил Терзиев проговори за космическата си заплата от 9 100 лева, която вчера възмути всички. Той определи като необходимост предложението за увеличение на заплатите в администрацията на градската управа.

Терзиев изтъкна, че възнагражденията на кмета, заместник-кметовете, районните кметове и общинските съветници не са коригирани от над 10 години.

Един заместник-кмет или районен кмет взима по-малко, отколкото е средната заплата за града, каза пред журналисти Терзиев.

„Според мен това е абсолютно неадекватно. Ако искаме работеща администрация, е нужно да променим нивата на заплащане”, коментира той.

"Заплатите в общини около София като Костинброд и Елин Пелин са по 5000 - 6000 лв.", допълни Терзиев и поясни, че той досега получава около 3000 лв.

„Дали е 3000, или 8000 лв., аз ще продължа да дарявам цялата заплата без едното левче, което е символично. Нямам личен интерес заплатите да са по-високи”, заяви Терзиев.

По думите му целта е пълна реформа в общината. „Не може да ти плащат недостойно и да искаш интересът за милиарди лева за София да бъде защитен”, отбеляза Терзиев. Той каза също, че е важно и заложеното предложение да се спрат възнагражденията на общинските съветници за участието им в бордове.

Кметът Васил Терзиев се включи в кампания по засаждане на дърво със звездите на „София Филм Фест“ в централната алея на парка „Заимов“. Събитието е в рамките на инициативата “Гората на София Филм Фест”, започнала през 2023 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
9 Коментара
Уъъ
преди 1 месец

Ама какво значи не достойно бе, значи 3 бона е недостойно а 9 бона е достойно, ами утре ще искаш 20 000 ма месец и ще ти се стори и то недостойно, хайде стана кмет нищо не си направил а направо на заплатата отиде, мазен нагляр

Откажи
Емо
преди 1 месец

Човека е беден оставете го . Живее му се. Иска жени пари и нощен живот . А и какви сме му ние софиянци .Той човека е отгледан в такава среда . Родители от ДС и самочувствие до небето . Сега само евроатлантиците ни могат да се ползват с такова самомнение за златните си задници .

Откажи
dioD
преди 1 месец

"Иска жени", ама по такива - с патки ;-) Тоя е педал и го е демонстрирал отдавна. Един приятел познава маHафа дето го шиба.

Откажи
dedal
преди 1 месец

На кмета ще му кажа една статистика от днес. В 224 общини администрацията взима по-големи заплати от частният сектор който реално работи и им плаща заплатите. В момента в който частният сектор затвори тарикатите на държавната хранилка ще ядат говна. Я очевидно частния сектор затваря по друга статистика (работещите паднаха под 3 милиона като от тях почти милион са на държавната цицка)

Откажи
Мария
преди 1 месец

Дано се задавите, тъпи корумпета. Освен комисионните от обществените поръчки, участие в комисии, ти рушвети за европроекти, сега и заплати на космонавти ще ви плащаме за нищо правене. Изборите дойдоха, а с тях и видовден.

Откажи
007
преди 1 месец

Тоя наглец от както дойде това е първото нещо, което реално е свършил.

Откажи
Ddfgf
преди 1 месец

А бе олигофрен от 5 години чакам да ми се изготви едно решение .Не една,не две, а пет. Аз съм ви роботодател,от моите данъци ви плащат заплатите кърлежи мръсни.

Откажи
Комо
преди 1 месец

ЦИГАНИН

Откажи